Gebouw gecontroleerd ontploft in Iowa

In Iowa, in de Verenigde Staten, is een 58 jaar oud gebouw gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Zo’n honderd mensen kwamen kijken naar het spektakel.

De toeschouwers juichten toen er op het dak van het gebouw een vuurbal te zien was, waarna het gebouw snel in elkaar stortte. De ontploffing was voorzien om 7.14 in de ochtend, lokale tijd, maar gebeurde een kwartier vroeger. Mensen die te laat aankwamen waren ontgoocheld, de verantwoordelijken zeiden dat het spektakel van de ontploffing mooier was, als het nog iets donkerder was. Nu blijft er enorm veel puin achter. Het zal zeker zes weken duren om het allemaal op te ruimen.

Het gebouw was eigendom van YMCA (Young Men’s Christian Association), de grootste oecumenisch-christelijke jongerenorganisatie van de wereld. YMCA bezit een aantal jeugdherbergen verspreid over de wereld. In Amerika is YMCA zeer groot en bekend om de jeugdkampen en sportfaciliteiten voor jeugd en jongeren. Er wordt nu onderzocht welk gebouw met verschillende doeleinden op het stuk grond gebouwd kan worden.