BDW geeft premier Michel taalles

In ‘Jonas & Van Geel’ heeft Bart De Wever (N-VA) een opmerkelijke anekdote verteld over premier Charles Michel (MR), die te gast was in het programma. De eerste minister wist, ondanks zijn uitstekende kennis van het Nederlands, het verschil niet tussen ‘zich aftrekken’ en ‘zich terugtrekken’.

“In een discussie over een bepaalde functie, waren we niet akkoord met de premier”, vertelt De Wever. “Iemand zou zich kandidaat stellen tijdens de plenaire vergadering, maar dat wilden wij niet. Waarop hij voorstelde dat die persoon zich zou ‘aftrekken’.”

“Je bedoelt wellicht terugtrekken, zei ik aan Michel”, gaat De Wever verder. “Waarop hij vroeg: ‘Wat betekent dat andere dan?’ Waarop ik zei: dat is iets dat alleen een man kan doen, en wellicht niet in een plenaire vergadering.”

“Ik bevestig de anekdote”, moest Michel smakelijk lachen om het verhaal van De Wever. “En nu ken ik het verschil tussen ‘zich aftrekken’ en ‘zich terugtrekken’. Ik heb begrepen dat er een verschil bestaat”, lachte Michel zelf met zijn kemel.