1226 km kitesurfen langs Great Barrier Reef

Een groep van zeven kitesurfers heeft een nieuw wereldrecord op hun naam staan. Ze hebben maar liefst 1226 kilometer afgelegd in amper acht dagen tijd langs het wondermooie Great Barrier Reef. Ze trotseerden de brandende zon, haaiaanvallen en de steeds groter wordende vermoeidheid.

Om het record te breken moesten de surfers meer dan 830 kilometer afleggen in minder dan tien dagen. En daar zijn ze met verve in geslaagd.

Op de trip kwam de groep ook enkele obstakels tegen. Zo heeft een haai in de rugzak van een surfster gebeten, toen ze even aan het rusten was. De surfster heeft er op het moment zelf niets van gemerkt, maar zag ’s avonds de afdruk van de tanden in haar rugzak staan.

Daarnaast was het voor de surfers ook een ongelooflijke uitputtingsslag. Maar aan opgeven hebben de surfers nooit gedacht. Ze wilden niet alleen een nieuw wereldrecord vestigen, maar met hun prestatie ‘Kite the Reef’ hebben ze ook geld ingezameld voor het goede doel. Zo schenken ze ongeveer 80.000 euro aan mensen die lijden aan een spierziekte.