Koppel eet 60 jaar van huwelijkstaart

Een koppel uit het Amerikaanse Florida eet al 60 jaar lang elk jaar een stukje van hun huwelijkstaart. Dat doen ze telkens op hun huwelijksverjaardag. Ook afgelopen woensdag, exact 60 jaar na hun huwelijk, hielden ze de traditie onder hun tweetjes in stand. Hoe ze de cake bewaren? Verpakt in vershoudfolie in een koffieblik.

Ken en Ann Fredericks waren afgelopen woensdag 19 augustus exact 60 jaar getrouwd. Dat vierden ze net als de voorbije 59 jaar met een stukje cake. De cake van het echtpaar gaat echter al even lang mee als hun huwelijk. Het gaat namelijk om de bruidstaart die de grootmoeder van Ann maakte voor hun trouwreceptie, 60 jaar geleden.

“Mijn grootmoeder heeft deze taart gemaakt”, vertelt Ann. “Het is een donkere fruitcake. Dat was een traditie in onze familie.” Sindsdien eten de twee elk jaar een stukje van de taart. “We doen dit elk jaar”, vult Ken aan. “Gewoonlijk onder ons tweetjes met een glaasje champagne.”

Maar hoe gaat een bruidstaart 60 jaar mee? “We verpakken de cake in vershoudfolie en bewaren hem in een goed afgesloten koffieblik”, verklaart het echtpaar. “En we gieten er cognac over om de cake vochtig te houden.” “Misschien is dit wel de reden dat we er al zo lang zijn”, lacht Ken.