Hackers publiceren data overspelwebsite

De hackers die midden juli bekendmaakten dat ze gevoelige info hadden gestolen van overspelwebsite Ashley Madison hebben die gegevens, van miljoenen gebruikers, dan toch gepubliceerd.

Het bedrijf achter de site, Avid Life Media, onderzoekt nu of de gegevens echt zijn. Dat schrijft het technologieblad Wired op haar website. Het gaat om in totaal 9,7 GB gegevens, die op het zogenoemde Darknet gepost zijn.

32 miljoen gebruikers

De gegevens zouden volgens Wired namen, adressen en telefoonnummers bevatten, maar ook door hackers relatief eenvoudig te kraken versleutelde paswoorden. Die gegevens komen van goed 32 miljoen gebruikers. De hackers zeggen dat ze de gegevens publiceren omdat Avid Life niet ingegaan is op hun vraag om de site te sluiten.

In een persbericht laat het bedrijf weten dat de situatie verder onderzocht wordt en dat men bezig is de authenticiteit van de gegevens na te gaan en illegaal gepubliceerde info te verwijderen.

Bevestigingsmail

Volgens IT-veiligheidsexpert Graham Cluley kunnen uit de data slechts beperkte conclusies getrokken worden over de gebruikers van de site, omdat Ashley Madison de gebruikers niet vroeg om te antwoorden op een bevestigingsmail. Daardoor kunnen in de data ook mailadressen opduiken van mensen die zich nooit geregistreerd hebben.