Politie helpt bij bevalling in auto

Agenten die eergisteren een laagvlieger aan de kant zetten in Seattle, in de Amerikaanse staat Washington, moesten even later assisteren bij een bevalling. De onderschepte auto reed te snel omdat de bestuurder zijn hoogzwangere vrouw naar het ziekenhuis wou brengen. De agenten verwittigden een ambulance, maar de baby had duidelijk geen geduld meer. Er zat niets anders op dan te helpen bij de bevalling.

Op opnames van de dashcam van de politiewagen en de microfoons van de agenten is te horen hoe de vrouw herhaaldelijk schreeuwt dat de baby eraan komt, terwijl de agenten haar proberen gerust te stellen en te helpen. Het is gelukkig haar vierde baby, en de bevalling verloopt snel. Het is even heel spannend wanneer de baby kampt met ademhalingsmoeilijkheden, maar die zijn van de baan wanneer een agent en de moeder de luchtwegen van de baby kunnen vrijmaken. En dan volgt de opluchting met het gekrijs van het kindje.

Ambulanciers hielpen de moeder in de ziekenwagen, terwijl de agenten de vader omhelsden en gelukwensten. Volgens de tijdsaanduidingen op het filmpje dat de politie vrijgaf duurde heel het incident nog geen twintig minuten. Moeder en kind stellen het goed, en de familie heeft de agenten nog een bedankbriefje gestuurd.