Overval met zwaard loopt in de soep

In de Amerikaanse staat Pennsylvania moest een overvaller met de staart tussen de benen afdruipen toen hij een winkel in Pittsburgh binnenviel met een machete. Het zwaard van de uitbater bleek groter.

Op bewakingsbeelden van de winkel is te zien hoe twee verdachten 's avonds naar de zaak hollen. De man met de machete eist geld, waarna winkelbediende Jewad Hayitt een veel groter zwaard bovenhaalt en daarmee de overvaller confronteert. Die schrikt zich zichtbaar een aap, laat zijn wapen vallen en zet het op een lopen.

Dat was de juiste keuze, want de winkelier beschikt ook over een vuurwapen. "En ik weet hoe ik het moet gebruiken", zegt Hayitt. Zijn collega Muctarr Haydra benadrukt dat de overvaller gemakkelijk neergeschoten had kunnen worden.

"Aangezien de man een zwaard vasthad, gebruikte hij (Jewad) dit niet", zegt hij, wijzend naar het vuurwapen. De winkeliers geven de overvaller nog wat goede raad. "Je hebt dit niet nodig. Je bent een jonge kerel, gezond en sterk. Ga werk zoeken. Dit is niet de juiste manier. Op deze manier eindig je dood of in de gevangenis."