Belgen winnen vuurwerkfestival

HC Pyrotechnics uit het Antwerpse Boechout is zaterdag verkozen tot winnaar van het prestigieuze vuurwerkfestival van Monte Carlo. Dat staat te lezen op de website van het festival.

Het Belgische team kon de jury overtuigen met de pyromusical getiteld 'Mystify: A journey of emotions'. Het spektakel duurde 20 minuten onder begeleiding van de muziek van onder andere Bruno Mars en Stromae.  "Wie ons dit jaar nog aan het werk wil zien, moet op 27 augustus zeker afzakken naar Knokke, want daar gaan we onze bekroonde show voor eigen publiek afschieten", zegt Cliff Hooge van HC Pyrotechnics.

Deze zomer namen vier geselecteerde deelnemers het tegen elkaar op tijdens de finale van 'The International Pyromelodic Firework Competition' van Monaco. De Belgische deelnemers mochten op 18 juli het beste van zichzelf geven. De tegenstanders kwamen uit Zwitserland, Slovakije en Italië. Die laatste kwamen vorig weekend aan bod, waarna de professionele jury het team van Hooge tot kampioen uitriep. Hooge is in de wolken met zijn titel: "Elk jaar kiezen we één wedstrijd uit waaraan we willen deelnemen. Dit jaar gingen we in op de uitnodiging van Monaco", zo laat hij weten. 

Bekijk hier een vuurwerkshow van het HC Pyrotechnics:

Foto: archief