Prinsessenfeest voor terminaal meisje

Een vijfjarig meisje in de VS heeft het feest van haar leven gekregen. En dat mag je vrij letterlijk nemen: het kindje lijdt al drie jaar aan een zeer ernstige vorm van kanker. Toen haar ouders van de artsen te horen kregen dat er geen behandeling meer mogelijk was, besloten ze om een groot feest te geven dat tegelijkertijd haar verjaardag, afstudeerbal en trouwfeest moest worden. Want de kans is reëel dat Lily May zelfs haar volgende verjaardag niet haalt.

Het werd een echt prinsessenfeest met meer dan honderd aanwezigen en tientallen mensen die een handje kwamen helpen. “Hartverwarmend”, zo noemden de ouders het. Het meisje werd met een koets naar haar feest gebracht, danste met haar papa, werd geschminkt en uiteraard kon ook een lekkere taart niet ontbreken.

 

Lily May was vooral onder de indruk van het feit dat er zo veel prinsessen op haar feest waren, maar het allermooiste vond ze toen haar papa weende. “Van blijdschap”, zo zegt ze zelf. “We deden een traditionele vader-dochter dans”, vertelt de vader erover aan ABC News, “en kon mijn tranen niet bedwingen.”

Foto's: Facebook Brice Jenkinson