In dit stadje komen wormen uit de kraan

Wat zou je doen wanneer je plots wormen in je bad vond? En ontdekte dat ze uit de kraan komen? De inwoners van een dorpje in Texas maken het mee, en ze zijn 'not amused'. Tara Miles uit Old River merkte de wormen dinsdag op in haar badkuip. Haar buren kampten met hetzelfde probleem, en ook twee straten ver zaten wormen in het kraantjeswater. "Ik kan het gewoon niet geloven", zegt Miles aan ABC News. "We betalen om goed schoon drinkwater te hebben. Zoiets zie je hier niet in 2015, dat er wormen in het water zitten."

Sandy Hook heeft er maar een woord voor: "Dit is walgelijk", zegt ze. "Gewoon walgelijk." Toen ze merkte dat de beestjes uit haar kraan kwamen, schroefde haar man de filter ervan los. En jawel: propvol wormen. De oorzaak van het fenomeen is nog onduidelijk. Waterbedrijf J and S Water Company meldt wel dat het water enkele dagen geleden ongeveer zestien uur niet stroomde als gevolg van een panne. Maar de leverancier maakt zich ook sterk dat die panne niet lang genoeg duurde om wormen in het systeem te krijgen.

De inwoners en medewerkers van de stad verwittigden alleszins het staatsagentschap dat de waterkwaliteit controleert. Eergisteren wilden de burgemeester en inwoners gaan praten met vertegenwoordigers van het waterbedrijf, maar dat stuurde uiteindelijk zijn kat. J and S Water Company zegt dat het zelf geen wormen vond op een aantal testplaatsen.

Uit voorzorg werd wel heel het systeem uitgespoeld en behandeld met chloor. Inwoners krijgen de raad kraantjeswater steeds te koken voor gebruik. Maar tot het bevoegde agentschap groen licht geeft, blijven verontruste mensen kraantjeswater mijden. Ze zijn er zo vies van dat ze het zelfs niet meer willen gebruiken om de was mee te doen.