Babygiraf sterft nadat ze nek breekt

In de Dallas Zoo in de Amerikaanse staat Texas is gisterenavond bij een ongeluk babygiraf Kipenzi overleden, dat meldt de dierentuin op haar website. Het dier was immens populair bij de bezoekers en de dierentuin roept op om de herinneringen aan Kipenzi op de sociale media te delen.

De geboorte van giraf Kipenzi , wat ‘geliefde’ betekent in het Swahili, werd in april dit jaar nog massaal bekeken op de Amerikaanse zender Animal Planet. Het babygirafje was meteen populair bij het publiek, vergelijkbaar met de hype rond het olifantje Kai-Mook in 2009 in ons land.

De verbazing was gisterenavond groot toen het noodlot toesloeg. Terwijl Kipenzi al te enthousiast door haar verblijf rondliep, stootte ze haar nek tegen een afsluiting. Ze brak daarbij drie nekwervels en overleed ter plekke.

Het bestuur en de bezoekers van de Dallas Zoo zijn zeer aangedaan door het ongelukkige voorval en roepen op om de herinnering aan het dier levend te houden. De dierentuin vraagt aan haar bezoekers om massaal foto’s van Kipenzi te delen en geld te doneren aan The Giraffe Conservation Foundation, een organisatie die zich inzet voor het behoud van giraffen. 

HEARTBROKEN: We are devastated to share the tragic loss of our beloved giraffe calf, Kipenzi. This evening as the...

Posted by Dallas Zoo on dinsdag 28 juli 2015