Foutje: Haar blijft gekleurd na Color Run

In het Nederlandse Leeuwarden zitten heel wat deelnemers na de plaatselijke ‘Color Run’ dit weekend met de handen in het (gekleurde) haar. Normaal zou de verf die bij de loopwedstrijd gebruikt wordt na een wasbeurt moeten verdwijnen, maar na het event klaagden heel wat lopers op sociale media dat de verf maar niet uit hun haar wil. Zelfs na 12 wasbeurten blijven hun haren gekleurd.

Een ‘Color Run’ is een loopwedstrijd waarbij de deelnemers onderweg verschillende kleurenzones passeren en daarbij ondergedompeld worden in kleurrijke verf. De verf of het gekleurd poeder dat daarvoor gebruikt wordt, is onschadelijk en moet na één wasbeurt opnieuw verdwijnen uit het haar van de deelnemers. Maar bij de ‘Crazy Color Run’ in Leeuwarden dit weekend liep dat enigszins anders.

Meteen na het evenement liepen op de Facebookpagina van de loopwedstrijd misnoegde reacties binnen van deelnemers wiens haar gekleurd bleef, ondanks veelvuldig wassen. “Na vijf keer wassen…”, zet een deelneemster naast een foto van haar gekleurde haar online. En zo gaat het maar door.

Intussen heeft de organisatie een officiële reactie online gezet. Volgens de organisatoren hebben ze in het verleden nooit problemen gehad met dezelfde verf, maar dat ze zullen onderzoeken wat is misgelopen. Ondertussen is er een schadeformulier geopend op de website, dat gedupeerden kunnen invullen.