Nog een zeeleeuwtje geboren in Brugge

In het Boudewijn Seapark in Brugge is opnieuw een zeeleeuwtje geboren, enkele dagen nadat er al een zeeleeuw bevallen was. Dat meldt het West-Vlaamse attractiepark dinsdag. De video toont beelden van het eerste zeeleeuwtje, dat duidelijk al goed aangesterkt is.

Vorige week vrijdag werd een baby zeeleeuw geboren in het Brugse Boudewijn Seapark. Mama Zazou en haar kersverse jong stellen het goed. Twee dagen eerder was al een eerste zeeleeuwtje geboren: ook mama Babiche en haar jong stellen het goed. Beide zeeleeuwtjes hebben dezelfde papa, namelijk Fernandez, dus de pups zijn halfbroertjes of -zusjes. Het geslacht van beide pups is nog niet gekend. 

De 17-jarige Fernandez kwam in 2013 vanuit Amsterdam naar Brugge om te kweken, een taak waar hij dus duidelijk in geslaagd is. Het gaat om Californische zeeleeuwen. Een Californische zeeleeuw is gemiddeld elf maanden zwanger. Na de geboorte kan het jong nog niet zwemmen en moet het twee weken op het droge blijven om aan te sterken. De baby wordt gemiddeld 6 maanden gezoogd door zijn moeder.