Rookt Obama of rookt-ie niet?

Een foto van de Amerikaanse president Barack Obama in gesprek met de Italiaanse premier Matteo Renzi zorgt voor ophef op sociale en in Amerikaanse media. Obama graait op de foto naar een pakje. De Amerikanen gissen er nu op los over wat er in het pakje zit.

Een doodgewone foto van twee staatshoofden. Maar volgens sommige Amerikaanse media is er meer. Een uitvergroting van de foto laat duidelijk zien dat Obama een pakje sigaretten in de handen heeft.  The Washington Post neemt het in een opiniestuk alvast op voor de Amerikaanse president: “Laat de man toch een sigaret roken als hij dat wil. Iedereen heeft zijn slechte gewoonten”. Ook komiek Dennis Miller lacht met de hetze: “Weet je wanneer ik wist dat Obama nog rookte?” “Toen hij zei dat hij ermee stopte.”

Verstokte roker

Barack Obama heeft nooit ontkend dat hij als tiener rookte en dat hij lang een verstokte roker was. Sinds hij president is, heeft hij echter pogingen ondernomen om te stoppen. In 2013 zei de president nog dat hij voor een belangrijke reden gestopt is:  “first lady Michelle Obama”. 

Talking #elmau #g7 #cosedilavoro #germania

Een foto die is geplaatst door Nomfup (@nomfup) op