Facebook overstelpt met bizarre events

Wees niet verrast als je op Facebook plots een uitnodiging krijgt voor het Nederlands kampioenschap Gatgraven, of een initiatie voor Oezbeekse klederdracht. De sociaalnetwerksite wordt overstelpt met hilarische evenementen die openbaar gezet zijn, in navolging van een Nederlandse paardenfotoshoot die deze week viraal ging.

Een Sloveense panfluitsessie, een dagworkshop boerderijdieren, het Belgisch kampioenschap rijstsmijten, het Belgisch kampioenschap figuurkakken en ga zo maar door. Facebook staat de laatste dagen vol met dergelijke events. En allemaal gaan ze razendsnel rond op de sociaalnetwerksite. De Sloveense panfluitsessie wist al 30.000 mensen te lokken, voor de workshop voor Pokémontrainers zijn al 56.000 mensen ingeschreven en 4.000 mensen willen met hun poes op de foto. 

Begin deze week zette een Nederlandse fotograaf een evenement op Facebook: ‘Studioshoot met je paard’. Dat event werd per ongeluk openbaar gezet en ging meteen viraal. In geen tijd dikte het aantal “aanwezigen” aan tot meer dan 20.000. Een grappig verhaal dat anderen duidelijk geïnspireerd heeft. Ze gaan op zoek naar andere openbare evenementen en “hacken” ze door massaal vrienden uit te nodigen. Of ze verzinnen er duidelijk gewoon zelf een.

Het evement 'Studioshoot met je paard' is ondertussen al van Facebook gehaald. Maar er is al een nieuwe pagina aangemaakt om het evenement niet zomaar te vergeten. 'RIP studioshoot Met Je Paard'.