Rolstoeldansers tonen dat alles mogelijk is

De Braziliaanse dansgroep Corpo em Movimento laat zien dat een rolstoel geen belemmering hoeft te zijn om op hoog niveau te dansen. De groep, die bestaat uit zowel rolstoelgebruikers als andere dansers, vraagt al jaren respect voor mensen met een beperking.

De dansers willen de mensen in het publiek doen nadenken over hoe ze omgaan met mensen met een beperking. En ze doen dat met spetterende shows. De choreografen houden het namelijk niet bij rustige stapjes en rondjes, maar laten de rolstoelgebruikers artistieke lifts en acrobatische trucs uithalen in allerhande stijlen zoals hiphop, samba en funk. Ook sensuele dansen worden niet geschuwd.

Sinds de oprichting in 1999 heeft het collectief al meer dan 1.000 keer opgetreden, onder meer tijdens de slotceremonie van de Paralympics in Londen in 2012. Het is nog niet duidelijk of de dansers volgend jaar van de partij zijn op de Olympische Spelen in hun thuisland. Maar aangezien ze drie keer per week voluit repeteren, blijven de leden demonstreren dat alles mogelijk is.