Hilarisch: wat denkt Obama echt?

Obama riep dit weekend de hulp in van Luther, de ‘woedevertaler’, die tijdens zijn diplomatische speech op het jaarlijkse persgala vertelde wat de president echt dacht. Het toneeltje was hilarisch voor het publiek, maar Obama zou Obama niet zijn als er ook geen grond van waarheid in zat.

Elk jaar nodigt het Witte Huis de pers uit op een galadiner, waar de president zich van zijn grappigste kant mag laten zien. Toch moet Obama als president zelfs in die omstandigheden diplomatisch blijven, al had hij daar een slimme oplossing voor dit jaar. Luther de ‘woedevertaler’ verkondigde na elk stuk speech de echte mening van de president, wat zorgde voor algemene hilariteit.

Zo kon Obama gevoelige onderwerpen als de presidentsverkiezingen en ebola aanhalen en daarbij zelfs de pers op een ludieke manier terechtwijzen. “Bedankt CNN, voor hoe jullie rapporteerden over ebola. Twee weken lang leek het alsof we één stap van The Walking Dead stonden”, riep Luther uit. Ook Obama’s voorkeur voor presidentskandidate Hillary Clinton kon op die manier getoond worden. “Khaleesi komt naar Westeros”, grijnsde Luther met een knipoog naar het personage uit Game Of Thrones.

Wanneer Obama uiteindelijk de klimaatsverandering aanhaalt, wordt hij zelf zo boos dat zijn vertaler ervan schrikt. Luther neemt ontslag met de woorden: “Met alle respect, meneer de president, u heeft geen woedevertaler nodig. U heeft therapie nodig”.