Hersentumor blijkt 'duivelse tweelingzus'

In Los Angeles hebben chirurgen een 26-jarige studente met succes bevrijd van een ‘duivelse tweelingzus’. De vrouw moest oorspronkelijk geopereerd worden voor een hersentumor, maar die tumor bleek uiteindelijk het embryo van haar ongeboren zus te zijn. 

In eerste instantie dachten artsen aan een hersentumor, omdat de studente lees-, luister- en concentratieproblemen had. Tijdens haar operatie botsten chirurgen echter op iets helemaal anders: een ongeboren tweelingzus. Die was niet volledig tot ontwikkeling gekomen, maar had wel botten, handen en tanden.

Hoewel het fenomeen maar zelden voorkomt, bestaat er toch een medische term voor deze 'tumor': teratoma. Het was pas voor de tweede keer in zijn carrière van 8.000 hersenoperaties dat de chirurg te maken kreeg met een teratoma.

De studente was alleszins blij dat ze van haar ‘kwaadaardige tweelingzus’ verlost was. “Ze heeft me gekweld voor 26 jaar.” De behandelende chirurg verzekerde haar wel “dat haar zus niet kwaadaardig was, maar dat ze er wel lelijk uitzag.”