Deze aprilvissen moet je niet geloven

Eén april is een topdag voor de flauwe grappenmakers onder jullie. Maar voor sommigen is het geen pretje, want wat is er nu waar en wat niet? Als je deze filmpjes en ‘nieuwsberichten’ op je Facebook of Twitter ziet verschijnen, moet je ze alvast niet geloven. Het gaat hier wel degelijk om aprilvissen!

Bij Q-Music maakten ze hun collega's wijs dat er een nieuwe koffiemachine met stembediening stond. In werkelijkheid stond er een verborgen camera die iedereen filmde terwijl ze het toestel duidelijk maakten dat ze dorst hadden, met verschillende intonaties: "koff-ie, koffiiiiiie, koffie?"

Grote fan van Burger King? Ga dan toch maar niet op zoek naar het sexy parfum met Whopper-geur.

En nee, Ikea heeft geen nieuwe smartphone of 'föne' uitgevonden die je zelf in elkaar kan zetten. Bij deze aprilvis sprongen sportieve gamers een gat in de lucht. PlayStation zou een programma hebben uitgewerkt waarbij je in een spel duikt en effectief moet zwemmen. Jammer genoeg, ook niet waar.

Keert Microsoft echt terug naar het besturingssysteem MS-DOS3? Het is enkel een preview, maar je kan het wel echt downloaden. Het systeem is zogenaamd geoptimaliseerd voor de Lumia-smartphones en er dient net zoals vroeger een commando ingetypt te worden om een applicatie te openen.