Stem jouw stad in de nieuwe Monopoly

Het bekende bordspel Monopoly brengt in het najaar een speciale ‘wereldeditie’ uit omdat het spel 80 jaar bestaat. In totaal komen 22 steden uit de hele wereld op het bord terecht. Twintig steden worden verkozen uit een lijst van 80 wereldsteden. De twee overige plaatsen zijn de inzet van een wild card, waar iedereen zijn eigen woonplaats voor kan selecteren.

Iedereen kan al een tijdlang stemmen op één van de 80 wereldsteden die Monopoly vooraf selecteerde. Daarbij één Belgische stad: Brussel. De 20 steden die de meeste stemmen verzamelen, krijgen een plekje op de nieuwe ‘wereldeditie’ van Monopoly, dat zijn 80-jarige verjaardag viert.

Daarnaast kan iedereen sinds vandaag zelf een dorp of stad naar keuze opgeven. De twee dorpen of steden die in deze ronde de meeste stemmen verzamelen, krijgen op het bord de twee bruine vakjes. Verschillende steden in ons land hebben hun inwoners al opgeroepen om hun stad te selecteren. Ook de stad Antwerpen heeft op Facebook en Twitter iedereen opgeroepen Antwerpen te selecteren voor het Monopolyspel. Stemmen kan op de website van Buzzfeed en Monopoly.