Foto doodstrijd babywezel en specht

Deze spectaculaire foto van de website buzzfeed toont hoe een jonge wezel probeert een groene specht te doden. Het dier besprong de vogel terwijl die op de grond zat. De specht probeerde meteen zijn aanvaller af te schudden door weg te vliegen, maar de wezel beet zich krampachtig vast. Uiteindelijk slaagde de specht er in de aanval levend te ontkomen. 

De foto werd getrokken door een amateurfotograaf Martin Le-May die met zijn vrouw een wandeling maakte door Hornchurch Country Park in Londen. Ze lagen met hun verrekijkers op de loer om een groene specht te spotten en konden zo het hele tafereel van dichtbij volgen. De man nam een foto van de doodstrijd van de twee dieren.

“Net toen ik mijn camera had bovengehaald vloog de vogel in onze richting. Plots zagen we dat er een klein dier op zijn rug zat en dat het een echte doodstrijd was”, vertelt de man in zijn e-mail naar de website Buzzfeed. “De specht landde vlak voor ons en ik vreesde het ergste. Ik denk dat onze aanwezigheid de wezel even afleidde en de specht daardoor de kans kreeg om te ontsnappen”.