Rijk koppel laat fortuin na aan aap

Een rijk Indisch echtpaar heeft heel hun fortuin nagelaten aan één erfgenaam : hun gezelschapsaap. Ze willen zeker zijn dat men zich over het diertje zal ontfermen na hun dood, want dan wordt de arme aap ‘een weesje’. Het koppel gelooft dat ze hun succes en rijkdom te danken hebben aan het dier. 

Brajesh Srivastava en zijn vrouw Shabista hebben geen kinderen, maar beschouwen hun aap Chunmun als hun zoon. Ze hebben een fonds opgericht om ervoor te zorgen dat er voor het dier gezorgd zal worden na hun dood. “De mensen zullen misschien wel zeggen dat we gek zijn en ze zullen ons misschien zelfs uitlachen. Maar wij weten hoeveel Chunmun voor ons betekent”, verklaart Shabista, 45 jaar. “We hebben zelf geen kinderen en Chunmun is als een zoon voor mij. Ik wil zeker zijn dat, zelfs als wanneer we er niet meer zijn, zijn leven onveranderd blijft en dat hij kan blijven leven op de manier die hij gewend is."

Het echtpaar vertelt dat ze arm waren toen ze de aap adopteerden in 2004. Sindsdien zijn ze rijk geworden en ze denken dat het dier hen geluk heeft gebracht. Ze hebben voor zichzelf een huis gekocht in Uttar Pradesh (Noord-India)  en ze bezitten grondgebieden en verschillende boerenbedrijven. 

Aangezien Chunmun zelf nog maar tien jaar is, is de kans groot dat hij zijn baasjes zal overleven. Apen hebben namelijk een levensverwachting van 35 tot 40 jaar.

Chunmun leidt een luilekkerleventje bij zijn adoptieouders. De aap heeft zijn eigen kamer in het huis, waar hij kan genieten van airconditioning en het gezelschap van zijn  gezellin, de apin Bitti, die ook geadopteerd is door de Srivastava’s. Het apenkoppeltje heeft een duidelijke voorkeur voor de Chinese keuken, pizza en hamburgers en drinken gewoonlijk thee en mangosap. Elk jaar wordt trouwens hun huwelijksverjaardag gevierd door hun baasjes die dan enkele vrienden uitnodigen voor een heus feest.

Na de dood van Chunmun, zal het geld van het fonds geschonken worden aan de bescherming van Indische apen. In India is het heel uitzonderlijk dat apen zo goed behandeld worden, integendeel: de meeste apen worden er mishandeld.