Page 3 girl terug van nooit weggeweest

De Britse krant The Sun gaat dan toch gewoon door met foto’s van topless vrouwen op de beruchte page three. Vandaag staat de 22-jarige Nicole uit Bournemouth in vol ornaat op de pagina.

Eind vorige week leek het einde van de traditionele page 3 girl een feit. De krant had namelijk foto’s van vrouwen in lingerie getoond en leek daarmee toe te geven aan de roep van feministen en vrouwenbewegingen. Een tweetal jaar geleden ontstond er protest tegen de befaamde krantenpagina, die al sinds de jaren zeventig meegaat. Er werd zelfs opgeroepen om The Sun te boycotten, de foto's werden bestempeld als seksistisch en vrouwonvriendelijk. Met de "bedekte" vrouwen leek de strijd gewonnen.

Andere media sprongen op het nieuws en hadden het over het einde van een tijdperk. Maar The Sun pakt vandaag gewoon weer uit met blote borsten. De krant steekt meteen ook de draak met alle heisa errond: “Naar aanleiding van recente berichten in alle andere media, willen we duidelijk maken dat dit de Page 3 is en dit is een foto van Nicole, 22, uit Bournemouth. We willen graag onze excuses aanbieden aan alle journalisten die de afgelopen twee dagen over ons hebben geschreven of gepraat.”