Flashmob verrast vuilnismannen

Drie vuilnismannen uit Ronse hebben de verrassing van hun leven meegemaakt. Tijdens hun ophaalronde werden ze plots verrast door een ware flashmob. De vereniging ‘Tuupe Tegoere’ wou daarmee de vuilnismannen- en vrouwen van Ronse een hart onder de riem steken tijdens deze eindejaarsperiode.

‘Tuupe Tegoere’ betekent in het plaatselijke dialect ‘allemaal samen’ en is een vereniging van Ronsenaren die hun stad in een positief daglicht willen stellen. De verkoop van truien met de postcode 9600 op werd zo’n succes, dat ze de opbrengst gebruikten om dit knap filmpje te maken.

Safety First

Maar liefst 36 figuranten verrasten de vuilnismannen tijdens hun ophaalronde. Van acrobaten, over scouts tot smurfen en zelfs het team van Safety First, een allegaartje van Ronsenaren kwamen de vuilnismannen bedanken voor hun dagelijkse inzet.

“We willen op het einde van het jaar altijd een groep mensen voor hun inzet voor de stad Ronse”, zegt één van de initiatiefnemers aan VTM NIEUWS. “Dit jaar hebben we voor de vuilnismannen en –vrouwen gekozen.”