Felle kritiek op standbeeld Ronaldo

Na de finale van het WK voor clubs in Marrakesh reisde Cristiano Ronaldo door naar zijn geboortestad Funchal op het eiland Madeira. Hij mocht er een standbeeld van zichzelf onthullen. Het beeld, dat 3,40 meter hoog en 800 kilogram zwaar is, staat op een honderdtal meter van het museum over de Portugese superster van Real Madrid.

Duizenden enthousiaste fans woonden de inhuldiging bij. De 'hommage aan de beste voetballer ter wereld' is een initiatief van het CR7-museum en de krant Jornal da Madeira. Het werk, dat gemaakt werd door de Portugese kunstenaar Ricardo Velosa, staat op de drukbezochte zeepromenade Praca Do Mar.

"Zeer trots"

"Het betekent heel veel voor mij om nog tijdens mijn leven een standbeeld te krijgen in mijn geboortestad", liet Ronaldo zondag optekenen. "Ik ben zeer trots en het standbeeld is een extra motivatie om nog beter te presteren en nog meer trofeeën te winnen."

"Afkomst nooit vergeten"

Ook de familie van de 29-jarige Ronaldo was zondag van de partij. Ronaldo's moeder Dolores Aveiro toonde zich enorm trots. "Cristiano is zijn afkomst nooit vergeten", aldus Aveiro. "Hij heeft intussen al alles gewonnen, maar toch is zijn honger naar successen nog niet gestild."

Felle kritiek

Er kwam al veel kritiek op het standbeeld. Zo zou de beeltenis niet echt hard op Ronaldo lijken en zorgt de duidelijk zichtbare bult in de broek van Ronaldo voor de nodige discussie.