Video: Marc Coucke toont zangtalent

Het is geen publiek geheim dat Marc Coucke, voorzitter van KV Oostende, houdt van een stevig feestje. Gisteren woonde hij een voetbalwedstrijd bij in Lille, maar daarna zette hij zijn feestneus op en trakteerde het aanwezige publiek op een eigen versie van ‘LoetseBollekeZoetse’ van de Gentse groep Biezebaaze. Toonvast was het zeker niet altijd, maar zijn optreden werd wel gesmaakt.

“Coucke had alle medewerkers en sponsors van KV Oostende, als beloning voor hun harde inzet, uitgenodigd voor de wedstrijd van Lille tegen Wolfsburg in de Europa League”, klinkt het bij Gianni Boone, community manager van KV Oostende. Lille, met Rode Duivel Divock Origi in de basis, verloor wel met 0-3 van het Duitse Wolfsburg en kan daarmee een plaats in de volgende ronde van de Europa League definitief vergeten.

Maar de nederlaag kon de pret bij Oostende duidelijk niet bederven. Coucke toonde na de wedstrijd nog maar eens zijn excentrieke kant, haalde zijn beste Gentse accent boven en  bracht een eigen versie van ‘LoetseBollekeZoetse’ van Biezebaaze. “Coucke is zeker geen zangtalent, maar door zijn uitbundigheid heeft hij ons toch allemaal weer weten entertainen”, besluit Boone.  

Het is niet de eerste keer dat Coucke uitbundig tekeer gaat na een voetbalwedstrijd. Een paar weken geleden genoot hij nog met volle teugen met zijn ouders van de overwinning van Oostende tegen Standard. 

Een volledig portret van Marc Coucke is dinsdagavond te zien in Telefacts om 21.40 uur bij VTM.