'Borstvoedsters' in hartje van Londen

Een tiental kersverse moeders hebben in hartje Londen hun baby borstvoeding gegeven. Hun zogenaamde ‘Free to Feed’-actie vond plaats vlak voor het luxehotel Claridge’s. Het personeel had daar afgelopen week een vrouw op de vingers getikt omdat ze haar kind te opvallend aan het voeden was.

Louise Burns logeerde in het vijfsterrenhotel en wilde haar baby te eten geven. Het personeel vond dat de vrouw niet discreet genoeg was en maande haar aan haar borst onder een grote servet te verstoppen.

“Ik begrijp het beleid van Claridge’s. Vrouwen moeten discreet borstvoeding geven. Maar ik heb de foto’s gezien van Louise Burns en de manier waarop ze haar baby voedde, was heel discreet. Het hotel lijkt gewoon problemen te hebben met borstvoeding”, klinkt het bij een van de protesterende moeders.

Vrouwen die borstvoeding geven, zijn beschermd door een ‘Equality Act’. Die wet maakt het illegaal voor bedrijven om te discrimineren. “Claridge’s voert een illegaal beleid met betrekking tot moeders die borstvoeding geven. Wij zijn naar hier komen om hen te laten inzien dat ze hun werkwijze moeten aanpassen.”