Twitter spot met bontjas Hollande

François Hollande is op Twitter onbedoeld het mikpunt van spot geworden. Op een foto is de Franse president gehuld in een traditionele Kazachse bontjas met bijpassende muts. En die outfit laat de Twitteraars niet onberoerd. 

Hollande bezocht afgelopen vrijdag de Kazachse hoofdstad Astana en had een onderhoud met president Nazarbajev. Bij de verplichte fotoshoot viel de president op door zijn typisch Kazachse outfit, terwijl de president van Kazachstan er gewoon in pak bijstond.

De foto dook op op een officieel Kazachs account, maar werd enkele uren later weer offline gehaald. Volgens de Franse pers had het Elysée erop aangestuurd de foto te verwijderen.

Het kwaad was echter geschied, want op Twitter verspreidde de foto zich als een lopend vuurtje, met alle reacties vandien. “Les van de dag: met Kerst hoef je niet alle cadeaus die je krijgt te dragen”, stelde historicus Christian Delporte.

Inmiddels duiken er ook heel wat gefotoshopte versies van de foto op. Daarop is Hollande onder meer de zien als kerstman, harlekijn en als stripfiguur Obelix.