Video: Lamskotelet maakt ruimtereis

Vier Britse vrienden hebben een wel heel bizar idee tot een goed einde gebracht. Ze hebben een stukje lamskotelet op een vork de ruimte ingestuurd, met daarbij ook een kleine camera die alles heeft gefilmd. Het is een ongelooflijke stunt, die wel knappe beelden oplevert.

De Britten wilden hiermee slechts één ding bereiken: ervoor zorgen dat een foto van hun stunt op de muur van hun favoriete Londense restaurant zou belanden. En daarvoor ‘lanceerden’ ze vijf maanden geleden de lamskotelet, vastgemaakt aan een heliumballon. Er was ook een GPS bij, om de kotelet en de camera snel terug te vinden.

"Stunt mislukt"

Het ding was echter nog maar net de lucht in, of het contact met de GPS was al verbroken. De vrienden hadden alle hoop verloren hun kotelet ooit nog terug te zien en gingen er ook van uit dat de camera al lang stuk zou zijn.

Boer

Maar één maand later werden ze gecontacteerd door een boer, 132 kilometer ver van de plaats waar de kotelet werd gelanceerd. Die had hij niet teruggevonden, maar de camera wel. Die was nog heelhuids en had bovendien honderd minuten aan beeldmateriaal.

31 kilometer hoog

Uit die beelden blijkt nu dat de lamskotelet maar liefst 31 kilometer hoog de lucht is ingegaan. Het zal u dan ook niet verbazen dat een foto van de kotelet in de ruimte nu aan de muur van het restaurant prijkt.