Condoom kleurt straatbeeld Sydney

In Sydney kunnen mensen sinds gisteren genieten van een gigantische roze condoom in het straatbeeld. Het voorbehoedsmiddel werd op de ‘Hyde Park Obelisk’ geplaatst en is bedoeld om aandacht te vragen voor de strijd tegen HIV.

Met deze campagne wil organisator Aids Coucnil of New South Wales (ACON) veilige seks promoten om de kans op HIV-besmetting te verkleinen. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat het aantal onveilige vrijpartijtjes de laatste vijftien jaar gestegen is, vooral bij homoseksuele mannen.

“HIV is de laatste dertig jaar toegenomen. Er is al veel vooruitgang in de behandeling en er zijn veelbelovende resultaten uit recente studies. Maar om HIV te voorkomen, blijven condooms heel belangrijk”, klinkt het bij Karen Price, hoofd van ACON.

Het condoom trekt in elk geval de aandacht van de voorbijgangers. Bij hen zijn de meningen verdeeld. “Ik vind het geweldig. Ik ben speciaal teruggekomen om een foto te maken”, aldus een enthousiaste wandelaar. Anderen nemen dan weer aanstoot aan het kunstwerk.

De leden van ACON delen in de buurt van ook gratis condooms uit aan de voorbijgangers. Wie het gigantische condoom nog wil bewonderen, moet zich haasten. Woensdag wordt het alweer weggehaald.