USB aan ballon na 2 jaar teruggevonden

De leden van de Vilvoordse band Garcia Goodbye hebben geheel onverwacht een vervolg kunnen breien aan een originele promostunt die ze twee jaar geleden uithaalden. Toen knoopten ze USB-sticks met hun nieuwste single aan heliumballonnen. Een van die ballonnen belandde 800 km verder in Denemarken. Om de Deense vinder te bedanken voor zijn reactie reden Tommy en Jens van Garcia Goodbye speciaal naar hem. Die promostunt werd toen zelfs opgemerkt door de wereldbekende band Coldplay. Hun verhaal haalde ook VTM NIEUWS. Die reportage kunt u onderaan dit artikel bekijken.

Nu, twee jaar later, wordt dat verhaal plots nog een beetje straffer. Garcia Goodbye werd namelijk gecontacteerd door France Bleu, een radiostation uit het zuiden van Frankrijk. Die liet hen weten dat een toerist een USB-stick had gevonden op een strand bij Perpignan, zo’n 1.200 kilometer van Brussel. “We zijn verrast”, klinkt het bij de band. “Niet zozeer dat er een USB-stick is teruggevonden, want die liggen ongetwijfeld her en der verspreid in onze buurlanden. Maar de afstand die de ballon heeft afgelegd is indrukwekkend. Vermoedelijk is de ballon zelfs nog verder gevlogen dan waar hij is aangespoeld, maar dat zullen we nooit weten.”

“De USB-stick was verroest en onherroepelijk beschadigd, maar dat was geen reden om onze belofte niet na te komen”, vertelt Tommy. Daarom reisde hij naar het zuiden van Frankrijk en speelde hij een akoestische set voor de luisteraars van France Bleu. “We zullen blijven afreizen naar alle plekken waar onze muziek ontdekt wordt. En dat mag volgende keer gerust in Hawaï zijn!”