Nederlanders pakken uit met zwarte Sint

De regio WaterReijk in het Nederlandse Overrijssel pakt uit met een wel zeer merkwaardige reclamestunt. Een zwarte Sinterklaas moet meer toeristen naar de regio lokken. De Sint, gekleed in enkel een mijter en een zwembroek, is het uithangbord van de campagne ‘Oooh, kom er eens kijken’.

In de video zit de donker gekleurde Sinterklaas in een drijvend bubbelbad. Als wandelaars hem opmerken, gaat hij op de rand van het bootje staan en springt hij vervolgens in het water, na een zogenaamd ‘bommetje’.

Volgens de makers is de video een metafoor voor de oud-Hollandse omgeving van WaterReijk. “Het gebied is net zo oud-Hollands, verrassend en leuk als een zwarte Sint. Mensen zeggen vaak dat ze niet wisten hoe mooi het gebied is, vandaar dat wij hen zeggen ‘Kom er eens kijken’”, klinkt het bij het reclamebureau achter het filmpje. “We geven hiermee ook een knipoog naar de pietendiscussie die momenteel plaatsvindt.”

Het reclamebureau verwacht zich duidelijk aan grote belangstelling. De video is namelijk in het Chinees ondertiteld voor het internationale publiek.