Eerste Barbiehotel opent de deuren

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is het allereerste Barbiehotel geopend. Fans kunnen voor 179 dollar een nachtje doorbrengen in een kamer zoals enkel Barbie er eentje heeft.

Het begon als een experiment in 2004, maar nu hebben Mattel en het Hiltonhotel van Buenos Aires definitief de handen in elkaar geslagen om de kamer permanent aan te bieden aan hun gasten. “Bij Hilton Buenos Aires willen we altijd innoveren, altijd iets nieuw geven aan onze nationale en internationale klanten”, klinkt het bij Analia Ogando, Business Development manager van het hotel.

De Barbiekamer met kamernummer 136 is gelegen op de eerste verdieping en is, hoe kan het ook anders, volledig in het roze geverfd. Op de televisie worden constant Barbiefilms gespeeld. In de inkomhal van het hotel is ook een grote roze schoen te vinden alsook een speciale Barbiereceptie met roze stoelen. “Zo kunnen de kinderen zichzelf inchecken”, aldus Analia Ogando.

Een nachtje in de Barbiekamer kost zo’n slordige 179 dollar. Wie dit jaar nog een nachtje wil boeken in de kamer, komt bedrogen uit. Want tot begin 2015 is de kamer volledig volgeboekt.