Stormloop op ebolaspeelgoed

Terwijl het ebolavirus over de hele wereld voor bezorgdheid en paniek zorgt, zijn er hier en daar ook mensen die er wel bij varen. Zo kan een Amerikaans bedrijf dat educatief speelgoed verkoopt in de vorm van pluche microben de vraag naar het 'ebolamodel' niet bijhouden. Giant microbes Inc zit volledig door zijn voorraad heen, luidt het op de website van het bedrijf uit Connecticut.

Zowel het 9,95 dollar kostende "ebolabvirus" als de reuzenversie van "ebolavirus" (29,95 dollar) en het "ebola petrischaaltje" (14,95 dollar) zijn voorlopig niet langer beschikbaar. Giant microbes Inc begon in 2002 met vier modellen, en brengt vandaag de dag meer dan 150 verschillende microben aan de man.

"Het gaat om speelgoed, educatief materiaal en leuke cadeautjes voor mensen die over een goed gevoel voor humor beschikken", stelt het bedrijf, dat er nog aan toevoegt dat de pluche hebbedingetjes "wetenschappelijk geïnspireerd zijn op het microscopische beeld van een echte microbe".

Wereldwijd verkocht het bedrijf al meer dan 10 miljoen exemplaren. Voor de liefhebbers: nog in de catalogus terug te vinden zijn onder meer borstkanker, antrax, waterpokken, gonorroe en diarree.