1 op 2 ziet relatie met collega zitten

Ruim 55 % van de Belgen ziet een amoureus avontuur op de werkvloer best zitten. Dat blijkt uit bevraging van de sociale netwerksite Twoo. Opvallend meer mannen (58,9 %) dan vrouwen (49,7 %) staan trouwens open voor het idee. En meer mannen (19,9 %) dan vrouwen (13,8 %) hadden al eens een relatie op het werk. Daarmee moet België alleen Nederland laten voorgaan.

Vier op de tien Belgen zegt dat relaties op hun werk toegestaan zijn op hun werk, zolang de collega-tortelduifjes het maar discreet aanpakken. Een op de vijf Belgen vindt dat zo’n relatie gerust ‘open en bloot’ mag. Daarmee zijn de Belgen de op een na meest open-minded Europeanen als het gaat om relaties op de werkvloer.

Het culturele aspect speelt dus een belangrijke rol als het gaat om relaties op de werkvloer. Uit de resultaten blijkt duidelijk dat landen als Frankrijk en Duitsland, die een veel striktere hiërarchie kennen, niet alleen minder open staan voor het idee, maar ook effectief minder relaties tussen collega’s tellen (19% voor Frankrijk, 16% voor Duitsland). Groot-Brittannië bezet na Nederland en België de derde plaats als het gaat om het tolereren van relaties op het werk. Het is opvallend dat in een land met een vrij ‘gereserveerde’ bevolking toch 32% bevestigt dat ze een relatie met een collega heeft of gehad heeft.