Nederland krijgt 'Uitvaartomroep'

Vanaf maandag krijgt Nederland er een wel erg opmerkelijke radiozender bij: de ‘Uitvaartomroep’. Het online radiostation brengt dagelijks nieuwsbulletins, achtergrondreportages en andere rubrieken over de uitvaartsector. Er komen zelfs live uitvaartdiensten.

De Uitvaartomroep is een initiatief van Hans Kuyper (69), die al meer dan 30 jaar actief is in de uitvaartsector. “Het idee van een Uitvaartomroep spookt al langer door mijn hoofd”, zegt Kuyper aan het Algemeen Nederlands Persbureau.

Dertig programma’s en rubrieken

De doelgroep van zijn online radiostation is voor Kuyper duidelijk: “Er werken dagelijks duizenden mensen in het uitvaartwezen en elke dag gaan er in Nederland gemiddeld 420 mensen dood. Al die nabestaanden en al die werknemers vormen onze primaire doelgroep.”

‘Weet u het nog?’ met de belangrijkste berichten uit de sector, ‘Gedwongen vrijwilliger’, over de zaken waarmee nabestaanden geconfronteerd worden, en ‘Sterke mannen’, dat werknemers uit de uitvaartsector portretteert, zijn maar enkele van de dertig programma’s en rubrieken die de nieuwe radiozender brengt.

Luisteren naar de Uitvaartomroep kan vanaf maandag via deze link.