Q-duo maakt live radio op tandem

Q-Music-presentatoren Sven Ornelis en Maarten Vancoillie hebben hun eerste grote uitdaging tot een goed einde gebracht. Het duo maakte vanmorgen drie uur lang radio op een tandem ten voordele van Strapdag, de dag waarop kinderen worden aangemoedigd om met de fiets of te voet naar school te gaan. En dat is een wereldprimeur.

De fietstocht begon in Aartselaar, de woonplaats van Maarten, en ging richting de Q-studio in de Medialaan in Vilvoorde. Onder leiding van technicus Rudi was het duo de hele rit live te horen op de radio. “Er was eventjes een kleine technische storing, maar er waren veel minder problemen dan tijdens de testrit van gisteren”, verklaarde Sven Ornelis.

Onderweg kregen Ornelis en Vancoillie het gezelschap van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Hij vindt strapdag een belangrijk initiatief. “Ik steun elk voorstel dat ouders en kinderen kan motiveren om met de fiets of te voet naar school te gaan. Er zijn al heel leuke initiatieven in sommige scholen en ik moedig die zeker aan.”

Na een tussenstop in een schooltje in Vilvoorde, kwamen de twee presentatoren rond negen uur aan in de Medialaan. Zichtbaar uitgeput haastten ze zich naar de Q-studio voor hun laatste plaat van de uitzending.