Nieuw: Taco met spin of schorpioen

Wie schrik heeft van spinnen, kan maar beter wegblijven uit restaurant La Cocinita in het Mexicaanse San Juan. De chef heeft er namelijk niets beter op gevonden dan volledige spinnen en schorpioenen te verwerken in zijn taco’s. De fans zijn alvast laaiend enthousiast: “Het is heerlijk.”

De klanten in het restaurant krijgen de keuze uit een uitgebreid assortiment aan wilde dieren. Liefhebbers kunnen zich tegoed doen aan een taco met insect, spin of schorpioen. “Het is moeilijk om de diertjes te vangen. Ze zijn wild, dus heb ik in mijn team speciaal mensen aangeworven die verantwoordelijk zijn voor de vangst”, klinkt het bij uitbater Pedro Felipe Hernandez.

Maar hoe krijgt de chef zijn klanten zover om zulke gerechten te bestellen? “Dat is simpel. Je zorgt ervoor dat er genoeg andere ingrediënten aanwezig zijn. De spin en de schorpioen hebben trouwens geen felle smaak. De mensen moeten zich er vaak gewoon eventjes over zetten. Daarna komen ze terug omdat ze zo genoten hebben van hun gerecht.”

De klanten in zijn restaurant zijn alvast enthousiast. “Mmm, het is echt heerlijk. We komen zeker nog eens terug voor zo'n delicatesse."