Adrenaline troef in extreme aflossing

In Oostenrijk is de zwaarste aflossingswedstrijd ter wereld gehouden. De Red Bull Dolomitenmann. 124 teams kwamen aan de start voor een wedstrijd die bol staat van de adrenalinekicks.

Het eerste onderdeel van de aflossing is een 12 kilometer lange loopwedstrijd op een bergflank. De lopers moeten er maar liefst 2.000 hoogtemeters overwinnen, waarvan stukken via ladders. Eens boven lossen teamgenoten met een parapente hen af. Die laten zich in sneltempo 500 meter naar beneden glijden om daar afgelost te worden door een waaghals op een mountainbike. Die krijgt de halsbrekende opdracht om een race af te leggen met een gemiddeld dalingspercentage van – hou je vast – 26 procent. Beneden wacht de laatste aflossing, met een kayakker. Die probeert vijf kilometer door een wildwaterrivier te slalommen zonder kopje onder te gaan.

Deze 27e editie van de Dolomitenmann werd een erg spannende wedstrijd. De favorietenteams waren bijzonder aan elkaar gewaagd. De top vijf eindigde allemaal binnen de zes minuten van het winnende team.