Krokodil op Kreta lokt extra toeristen

Een bijna twee meter lange krokodil, die de naam Sifis meekreeg, zwemt nog steeds vrij rond in een stuwmeer op Kreta. Het reptiel was voor het eerst in juli in het meer in de omgeving van de havenstad Rethymnon opgemerkt en gefilmd. Een expert heeft nu aangekondigd dat hij het heeft opgegeven om het dier te vangen.

Niet te vangen

Wetenschappers uit Heraklion en de rampenbestrijding hadden eerder al tevergeefs geprobeerd om Sifis in een kooi met een dode kip als lokaas te vangen. Toen dat mislukte, haalden de autoriteiten de Franse krokodillenvanger Olivier Behra erbij. Maar die is alweer vertrokken, schrijft de Griekse krant Ta Nea.

Huisdier

De krokodil dier is vier tot zeven jaar oud en ruim 1,80 meter lang, zei de expert aan de autoriteiten. Het geslacht heeft hij echter niet kunnen vaststellen. De overheid gaat ervan uit dat Sifis op jonge leeftijd als huisdier werd gehouden. De eigenaar zette het reptiel waarschijnlijk uit, toen het te groot werd.

Toeristen

Aan de oever van het stuwmeer arriveren sinds juli steeds meer mensen om een glimp van Sifis op te vangen. Winkeltjes verkopen nu al souvenirs van de krokodil. Cafés en tavernes aan het stuwmeer doen goede zaken. Op Kreta zijn er steeds meer voorstanders om Sifis in het stuwmeer te laten blijven. Een van de bewoners zou tijdens de vangstpogingen van de Fransman met een toeter en een luidspreker zelfs zoveel kabaal gemaakt hebben, dat het dier veiligere oorden opzocht.

Bekijk ook: 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op