Arme gamer beleeft schrik van zijn leven

De Amerikaanse Kootra had zich zijn avondje gamen wel heel anders voorgesteld. Tijdens het spelen van Counter Strike viel namelijk een zwaargewapend SWAT-team zijn kamer binnen. De man was erin geluisd door een rivaliserende gamersbende, maar beleefde wel de schrik van zijn leven. Omdat zijn webcam nog opstond, heeft de gamer de hele scène onbewust gefilmd.

Het Special Weapons And Tactics-team wordt ingezet voor bijzonder grote of moeilijke operaties. Zij waren uitgerukt nadat een anonieme beller aangaf dat er in Littleton, vlakbij Colorado, een actieve schutter aanwezig was die twee mensen had doodgeschoten en één gjizelaar onder schot hield.

Toen het SWAT-team bij de man aankwam, troffen ze enkel een onschuldige gamer aan. Die werd echter bijzonder hard aangepakt. Het duurde even voor de politie besefte dat de arme man erin was geluisd door zogenaamde ‘Swatters’. Dat zijn leden van een rivaliserende gamersbende die hun tegenstanders willen foppen.

De politie is een onderzoek gestart. Als ze de grappenmakers te pakken krijgen, zullen ze streng gestraft worden. Kootra zelf kwam met de schrik vrij.