Vastgeplakte speen zorgt voor rel in VS

Twee grootouders uit Columbus hebben zich de woede van het Amerikaanse volk op de hals gehaald. Het koppel plaatste regelmatig 'grappige' foto's op Facebook van hun kleinkind. Zo is er een foto opgedoken van het meisje in een grillpan, omringd door aardappelen. Op een andere foto is te zien hoe haar fopspeen vastgelijmd is met duct tape. Het ging zelfs zo ver dat de politie en de kinderbescherming eraan te pas kwamen.

Volgens Jackie en Tommy Sheaks waren de foto's heel onschuldig bedoeld. "Het begon als een grapje. We plakten wat tape over de fopspeen omdat we aan het dollen waren. We wilden de foto delen met onze vrienden op Facebook, want die weten dat we graag grapjes maken." Het koppel vindt de kritiek dan ook zwaar overdreven. "We zijn geen slechte mensen, zoals ze nu op internet zeggen. De tape zat enkel rond de fopspeen toen de foto gemaakt werd, daarna hebben we die meteen weggehaald." 

De politie nam de foto's echter ernstig en ging langs om de kijken of het kind niet in gevaar was. Na een onderzoek werd besloten om geen verder onderzoek te voeren, maar de grootouders hebben in ieder geval hun lesje geleerd. "Wat wij grappig vinden, vinden andere mensen precies niets. Dit zal nooit meer gebeuren, we hebben hier onze lessen uit getrokken." 

Toch krijgt het koppel nog steeds de volle lading op het internet. "We krijgen allerlei vriendschapsverzoeken van onbekenden. Het is momenteel echt heel zwaar voor onze familie. We denken er zelfs aan om te verhuizen."