Eenzame robot lift door Canada

Wie in Canada een ritje met de wagen maakt, maakt kans om een wel heel speciale lifter te ontmoeten: HitchBOT. De eenzame robot wil al liftend het hele land doorkruisen, een traject van een slordige 6.000 kilometer. En met succes, want de schattige HitchBOT is al halverwege.

HitchBOT startte vorige week zijn reis van Halifax in het oosten van Canada naar Victoria aan de westkust. Het project kadert in een studie van Canadese universiteiten om te controleren of robots het vertrouwen van de mens kunnen winnen. En dat lijkt voorlopig het geval te zijn, want HitchBOT heeft al meer dan 3.000 kilometer afgelegd. 

Het succes van HitchBOT is niet verrassend, want met zijn schattige uiterlijk charmeert hij alle reizigers. De robot is ook perfect in staat om een praatje te slaan met zijn bestuurder en kan via een matrixscherm zonder problemen zijn emoties tonen.

Ook op Twitter is HitchBOT een echte hype. Hij vraagt namelijk aan zijn bestuurders om foto's te maken en die via sociale media te delen. En dat levert soms grappige taferelen op. Zo werd hij door zijn bestuurders getrakteerd op een heerlijke maaltijd en heeft hij kunnen genieten van een verkwikkende nachtrust.