'Kattenloopwiel' is grandioos succes

Veel katteneigenaars maken zich duidelijk zorgen over de fysieke conditie van hun geliefkoosd huisdier, want een loopwiel voor katten heeft al meer dan 250.000 dollar opgehaald via de crowdfundingwebsite Kickstarter.

‘One Fast Cat’ is in feite een hamsterwiel, maar dan voor katten. Volgens bedenker Sean Farley worden de instincten van katten, zoals lopen en jagen, stevig onderdrukt door ze binnen te houden. “In de natuur moeten katten jagen voor hun eten. Die jacht is heel kort en explosief, waarna de kat voldoende moet slapen om fit te zijn voor de volgende jacht.” Met One Fast Cat zouden de dieren eindelijk hun energie kwijt kunnen.

Via de crowdfundingwebsite Kickstarter, waar projecten door derden kunnen gefinancierd worden, heeft het loopwiel al meer dan 250.000 dollar opgehaald. Nochtans rekende Farley bij de start van het project op hoogstens 10.000 dollar.

Wie zelf zijn steentje wil bijdragen kan hier terecht: https://www.kickstarter.com/projects/620439316/one-fast-cat-exercise-wheel