Verstoppertje spelen in een Ikea? Het kan!

De Ikea in Wilrijk wordt volgende dinsdag het speelterrein van meer dan dertienduizend volwassenen. Zij zullen er met z’n allen verstoppertje spelen. Het was een wens van een 29-jarige uit Antwerpen, die dit nog voor haar dertigste verjaardag wil doen.

Elise De Rijck werd vorige maand 29. Het begin van een lijstje van dertig dingen die ze voor haar dertigste wil hebben gedaan. Op plaats zeventien in de lijst: verstoppertje spelen in de Ikea.

Ze maakte een event aan op Facebook, wat tot haar eigen verbazing op grote belangstelling kon rekenen. “Binnen het halfuur had ik vijftig vrienden kunnen overtuigen om hun inner kind naar boven te halen. Enkele uren later logde ik nog eens in en zag ik dat de teller al op 250 stond” vertelt ze. Het event ging viraal en Elise mocht haar zegje doen in verschillende magazines en op verschillende radiozenders. “Zo kwam Ikea mijn plan te weten en werd ik bij hen uitgenodigd. Mijn droom werd waargemaakt, en dat in de vestiging in Wilrijk.”

"Geen promostunt"

Ikea dat de toestemming geeft aan dertienduizend mensen om verstoppertje te spelen in hun winkel, je zou denken dat het een promostunt is. “Maar dat is het niet”, verzekert Elise. “Als er niet zoveel deelnemers waren, had Ikea dit zelfs niet geweten.”

“Bovendien is het ook potje breken, potje betalen. Wie het niet deftig houdt en iets breekt omdat hij bijvoorbeeld door de winkel spurt, zal dat ook zelf moeten betalen”, zegt Elise nog.

Zeven rondes

Dinsdag zijn er zeven spelrondes, tussen 10u ’s morgens en 17u ’s avonds. Wie gevonden wordt, helpt mee de anderen te zoeken. Wie als laatste wordt gevonden, is de winnaar. Tijdens het eerste spel om 10u is het Elise die als eerste zal zoeken, daarna zal dat telkens een vriend of vriendin van haar zijn.

Wie nog wil meedoen, kan zich nog inschrijven op de blog van Elise. Meer info vind je op de Facebookpagina.