Nog nooit zo warm, zo laat op het jaar

Deze namiddag werden temperaturen gemeten van 25 graden in Ukkel. Nog nooit was het zo warm, zo laat op het jaar. Dat zegt het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI). “De temperaturen zijn in stijgende lijn, dus het maximum is het nog niet bereikt”, zegt VTM-weerman David Dehenauw.

Sinds 1901 worden de dagrecords in Ukkel gemeten door het KMI. Het is van 12 oktober 1990 geleden dat het nog zo warm was, zo laat op het jaar. Het is dus de eerste keer dat het boven de 25 graden Celsius is in de tweede helft van oktober.

Gemiddeld gezien is het op een 15 oktober zo'n 15 graden.

Rest van de week
Deze namiddag blijft het zonnig en droog bij maxima van 25 graden. Vannacht blijft het droog en vrijwel helder. De minima liggen rond 12 graden. Morgen wordt het vrij zonnig met soms stapelwolken of hoge wolkenvelden. Het wordt iets minder warm dan de afgelopen dagen, maxima rond 20 graden.

Woensdag blijft het op vele plaatsen nog droog en vrij zonnig bij 20 graden. De dagen nadien wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien. De maxima liggen dan nog rond 15 graden.