Dossier President Trump

Obama pleit vurig voor Clinton

Amerikaans president Barack Obama heeft in een speech openlijk zijn steun uitgesproken voor de strijd van Clinton tegen Trump. Hillary Clinton zal vandaag, een dag eerder dan verwacht, opnieuw haar kiescampagne hervatten nadat dit weekend een longontsteking haar velde. 

Obama verscheen (voor de eerste keer) op een campagnemeeting voor Hillary in Philadelphia. "Ik kan niet trotser zijn op onze kandidaat. Hillary zal nooit opgeven. Als er iemand in staat is om president te worden van de VS, dan is het Hillary wel. Ik ken niemand, man of vrouw, die meer geeft om dit land en die beter geschikt is voor de job. Hillary is de beste!", klonk het luid en duidelijk.

En Obama kon het ook niet nalaten om eens flink uit te halen naar Donald Trump, de Republikeinse tegenkandidaat die deze week nog stevige kritiek uitte op het tewerkstellingsbeleid van Obama. "Deze kerel is nu de grootste verdediger van de werkende mens? Maar 70 jaar lang heeft hij er alles aan gedaan om zo ver mogelijk van de werkende mens te blijven. Of heeft hij hem misschien uitgenodigd voor een partijtje golf?", zei de gedreven president.