De Crem: "Vijand buiten regering zoeken"

Siegfried Bracke (N-VA) en Pieter De Crem (CD&V) hopen dat de federale regering dit jaar eensgezinder kan optreden. "We moeten de vijand buiten de regering zoeken", zegt staatssecretaris De Crem in De Meulemeester in Debat, waar hij in debat ging met Kamervoorzitter Bracke.

Dat de regering-Michel in 2016 te veel een kibbelkabinet was, geven beide politici toe. “Meer beheersing van het gebruik van bepaalde media zou bijdragen tot een serene sfeer”, vindt De Crem, waarmee hij indirect kritiek uit op het politieke gekibbel op Twitter.

"Tijd verspild"
“We hebben binnen deze meerderheid veel tijd verspild aan ruzie en gekibbel”, treedt Bracke hem bij. “Wat moeten de mensen hiervan denken? Dit is toch niet wat we hen hebben voorgehouden.”

"Nog nooit meegemaakt"
Bracke gaat zelfs verder door te zeggen dat hij “dit soort spelletjes” in de dertig jaar dat hij de politiek al opvolgt “nog nooit heeft meegemaakt.” Hoewel “elke coalitie een schijnhuwelijk is” volgens Bracke, heeft hij het gevoel “dat men – en let erop, ik spreek over ‘men’ – zichzelf in de voet schiet.”

Bekijk hier het volledige debat: