Benefietconcert voor Robbe De Hert

In Antwerpen wordt op 13 mei een benefiet georganiseerd voor de 74-jarige Robbe De Hert. De regisseur kampt met financiële problemen en kan daardoor zijn documentaire ‘Hollywood aan de Schelde’ niet afwerken. Een crowdfundingcampagne heeft intussen al 41.000 euro opgebracht.

Het gaat niet goed met de 74-jarige regisseur Robbe De Hert, bekend van onder meer 'De witte van Zichem' en 'Blueberry Hill'. De Hert ligt momenteel in het ziekenhuis vanwege zijn suikerziekte en daarnaast heeft hij ook financiële kopzorgen.

Welke financiële problemen hij precies heeft, wil de regisseur niet kwijt. Wel is zeker dat hij nog financiële ondersteuning nodig heeft. "We hebben dat geschat op 100.000 euro", klinkt het. Het geld is onder meer bedoeld om zijn documentaire 'Hollywood aan de Schelde' af te maken. Hij kreeg daarvoor al 50.000 euro subsidies van het Vlaams Audiovisueel Fonds, maar dat bleek niet voldoende. 

Dankzij een crowdfunding heeft hij al bijna de helft van het gezochte bedrag ingezameld. Op het benefietconcert dat op 13 mei in Antwerpen wordt gegeven, hopen ze nog 15.000 euro in te zamelen.