Nog steeds Belgen vast in Gaziantep

Er zitten nog altijd Belgen vast in Gaziantep, in het zuiden van Turkije. Buitenlandse Zaken weet wel niet om hoeveel landgenoten het precies gaat. Vandaag schoot de Turkse politie in Gaziantep nog een zelfmoordterrorist dood die een politiekantoor wilde binnendringen.

Hevige sneeuwbuien zorgden het afgelopen weekend voor heel wat hinder op de luchthaven van het Turkse Istanbul. Meer dan 600 vluchten werden geannuleerd, waardoor veel passagiers voor internationale vluchten strandden in Turkije. 

Onder meer in de stad Gaziantep, op enkele tientallen kilometers van de grens met Syrië, zaten Belgen vast. Het ging om een twaalftal landgenoten die vanuit Zuid-Afrika met een vlucht van Turkish Airlines terug naar ons land vlogen. 

Niet veilig
De vluchten tussen Gaziantep en Istanbul konden zondagavond worden hervat en de meeste Belgen vertrokken die dag nog naar Istanbul, maar ook vandaag bevinden zich nog Belgen in Gaziantep. “Wij waren buiten aan het wandelen, en toen we terug in het hotel kwamen, zagen we op televisie de beelden van een aanslag op het politiekantoor. We voelen ons hier helemaal niet veilig”, vertelt een van hen aan VTM NIEUWS. 

Buitenlandse Zaken heeft weet van zeker één Belgisch koppel dat nog vastzit in Gaziantep, al erkennen ze dat het om meer Belgen kan gaan. Een precies aantal kan Buitenlandse Zaken niet geven. 

Lees ook: Dode bij schietpartij in Turkse Gaziantep